Ik ben Atie Bos (1953) en woon in Rijen.

                                        

Na mijn opleiding HBO Agogiek (Middeloo1974) ben ik werkzaam geweest in het sociaal en cultureel werk, onder meer Jongerenwerk en vrouwenwerk. Later werkte ik als leerkracht in het speciaal onderwijs en in het basisonderwijs. Ik was boerin in Engeland en bracht mijn kinderen groot in Brabant. Sinds 40 jaar heb ik naast mijn liefde voor tekenen en schilderen altijd een moestuin bijgehouden, deze hobbies helpen me om in balans te blijven.

In 2002  begon ik (na diverse HBO en post-HBO opleidingen op het gebied van councelling en coaching)  Bureau Bos, een praktijk voor coaching en councelling en creatief werk in Dongen.

Vanaf 2007 organiseerde ik samen met mijn man Wim individuele retraites op onze retraiteboerderij " les Busserolles" in Frankrijk . Ook daar combineerde ik gesprekken en creatieve workshops. 

Op les Busserolles hebben we  veel individuele retraitegasten ontvangen, mensen die behoefte hadden om intensief naar zichzelf te kijken.

Soms ben je jezelf kwijt of ben je in de war geraakt door verdriet, angst en zorgen.

Dit levert onrust, stress, en onzekerheid op en een verlangen naar rust en levenslust. 

Ik hou van mijn werk waarin ik anderen mag bijstaan in het (her) ontdekken van hun "zin" in het leven. Ik weet wat het is om hoog sensitief te zijn. (HSP)

Als empathisch persoon sta ik met twee benen op de grond en ben ik doordrongen van het feit dat wij als mensen meer zijn dan alleen het zichtbare, en dat we elkaar nodig hebben.

Hier in Rijen begeleid ik je in rust en met aandacht  bij zingevingsvraagstukken en bij het proces om het leven weer in eigen hand te nemen.

Daarvoor gebruik ik mijn councelling- en coaching vaardigheden en zet ik  graag creativiteit in, om ook  op een àndere manier het probleem te benaderen.

Ik vind het mooi als mensen (weer) dichter bij zichzelf komen, weten wie ze zijn, wat ze voelen, wat ze willen, waar ze van houden, wat belangrijk voor hen is, waar het om draait in hun leven.

Ik ga er vanuit dat mensen diep van binnen weten wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze hun problemen kunnen oplossen. We hebben allemaal ons talent, zijn uniek en onvervangbaar. Maar soms is de verwarring groot en heb je even hulp nodig. Ik heb daarvoor een aantal instrumenten tot mijn beschikking.

      

  • Diverse gesprekstechnieken vanuit mijn opleiding en beroep als counselor en persoonlijke coach.
  • Creatieve, agogische en didactische vaardigheden. Hierdoor kan ik zowel individuen als groepen begeleiden. Mijn ervaring  in het sociaal cultureel werk, als leerkracht basisonderwijs, mijn opleiding voor het Montessorionderwijs en de tijd die ik besteedde als docent geestelijke stromingen en Bijbels onderwijs helpt me daarbij.
  • Verder helpen mijn leeftijd, bewustzijn, mijn intuïtie en mijn vermogen om te luisteren naar anderen me om mijn werk met aandacht en respect te doen.
  • Tot slot vind ik dat humor op zijn tijd ook veel kan doen.